Jelenlegi hely

2015/2016 tanév

 

Jutalomkirándulás

2016. június 3-án iskolánk 21 tanuló jutalomkiránduláson vehetettt részt. Immár 4. alkalommal valósult meg a tantestület javaslata  és az alapítvány valamint a DSE anyagi támogatásával az adott tanévben  legjobb teljesítményt nyújtó 5-8. osztályos tanulók jutalomkirándulása. Most a Tisza-tavi Ökocentrumban jártunk, ahol megismerhettük a 123 km2 védett terület kialakulását, élővilágát. Először a kölönböző kiállítótermekben ismerkedtünk a Tisza-tó élőlényeivel, majd kisebb és nagyobb akváriumokban is megnézhettük a terület jellegzetes élővilágának mintapéldányait. 
Ezt követően egy3D-s mozi tovább bővítette ismereteinket és kápráztatott el képi világával. Majd eztután egy közel egy órás hajókiránduláson a valóságban is megtapasztalhattuk a Tisza-tó csodás világát, az érintetlen természeti környezetet és a lenyűgöző vadvízi világ madár és növénycsodáit.
Utána és közben volt játék, állatetetés és símogtás, valamint barangolás a területen szabadon bemutatott élőlények között. Kora délután egy kellemes és finom ebéddel folytattuk a napot Mezőkövesden, majd a kirándulásban megfáradt végtagjainkat Zsóryfürdőn lazítottuk ki, ahol a közben kissé elromló időjárás sem tudta kedvünket szegni.
Egy kellemes és élményekkel teli nap végén este hét órára érkeztünk vissza az iskolához. A kirándulásról készült fényképes beszámoló itt tekinthető meg.