Jelenlegi hely

2016/2017 tanév

Ballagás 2016/2017

Iskolánk 8. osztályos tanulói 2017. június 15-én ünnepélyes keretek között elbúcsúztak iskolájuktól.

 

A ballagásról készült videó megtekinthető itt

  Jutalomkirándulás

2017. június 1-én iskolánk 20 tanulója jutalomkiránduláson vehetettt részt. Immár 5. alkalommal valósult meg a tantestület javaslata  és az alapítvány valamint a DSE anyagi támogatásával az adott tanévben  legjobb teljesítményt nyújtó 5-8. osztályos tanulók jutalomkirándulása. Ez alkalommal Lillafüred - Miskolc - Diósgyőr környékén jártunk. Itt ismerkedtünk a helyi nevezetességekkel, látványosságokkal. Először Lillafürreden az Anna barlangban tettünk egy kb. félórás túrát, ahol a túravezető elmagyarázta a barlang kialakuásának körülményeit. Megismertetett minket a barlang legérdekesebb részeivel, valamint megmutatta a legszebb cseppkő képződményeket. Természetesen a túrára várakozva megcsodáltuk a barlang bejárata meletti  vízesést, valamint a Palota Szálló nagyszerű épületét is.
Ezt követően egy rövid sétával felkerestük a nemrég elkészült libegőt, amellyel "fellibbentünk" a város környéki területek egyik legmagasabb pontjára. Ez remek túraútvonalak kiindulási pontja. Idő hiányában azonban túrázásra nem volt lehetőségünk, csak egy rövid pihenőre, táplálkozásssal és fagyizással egybekötve.
Utána a libegővel viszatérve Lillafüredre a kisvasúttal utaztunk Diósgyőrig, ahol egy remek és tartalmas idegenvezetéssel betekintést nyertünk a nagyszerűen felújított diósgyőri vár legérdekesebb részeibe. A több, mint egy órás idegenvezetés során képet kaptunk a vár építésének körülményeiről, a belső helyiségek rendeltetéséről. A használati tárgyak bemutatásán keresztül pedig az adott történelmi korról, valamint az egykor a várban élő nemesség szokássairól, életmódjáról. A nap vége felé közeledve, még kissé fáradtan is remek élmény volt. Sok ismerettel gyarapodtunk.
Egy kellemes és élményekkel teli nap végén este fél nyolc óra tájban érkeztünk vissza az iskolához. A kirándulásról készült fényképes beszámoló itt tekinthető meg.

 

 

 

"Referencia Iskola" cím átadása

 

Iskolánkban két éve kezdtük el az első évfolyamon a "Sakkpalota Pedagógiai Program"  módszerével történő oktatást, melynek eredményeként intézményünk elnyerte a

 Sakkpalota Regionális Referencia Oktatási Intézmény

 címet, melynek átadására 2017. május 10-én került sor.

 

 

A két éve tartó eredményes muka elismeréseként az országban 17. a fővárosban pedig 3. iskolaként kaptuk meg ezt a kitüntető címet.

A rendezvényen készült videó megtekinthető itt.

 

 

A költészet napját hagyományosan minden évben megünnepeljük iskolánkban, különböző rendezvények formájában. Az idei tanévben az esemény még méltóbb megünneplésére készült egy remek film, mely alábbi helyről letölthető:

A "Költészet napja" alkalmából készült összeállítás megtekinthető itt

 

Minden tanév nagy érdeklődéssel várt eseménye a farsangi bál, amelyen tanulóink bemutathatják a hónapok óta tanult különböző táncaikat. A csodás ruhaköltemények és pompás produkciók mellett az idei tanév újdonsága volt, hogy külső helyszínen, a Hubay Jenő Zeneiskola színháztermében került sor a báli táncok bemutatására. Az eseményen forgatott fiolm vágott változata alábbi helyről letölthető:

A 2017. évi "Farsangi bál" filmje

 

A Diákönkormányzat a 2016/2017. tanévben iskolai hiradó készítését kezdte el Sódarné Bakos Barbara és Jakab Ágnes tanárnők irányításával. Az évente három öszzeállítással jelentkező "Coronárium Hiradó" az iskolai élet legfontosabb eseményeit foglalja össze. Az idei tanévben készült három film alább megnézhető:


        Coronarium1                                  Coronarium2                                   Coronarium3