Jelenlegi hely

2017/2018 tanév

DÖK Tavaszi túra

Az iskola Diákönkormányzata idén tavasszal is megrendezte az immár hagyományos "Tavaszi túrát", melyre 2018. május 4-én került sor. A túrázók a Budai-hegységben a Normafa  - János-hegy útvonalon kirándultak 31 fő részvételével. A túravezető Hadadi Zoltánné Sárkány Viktória volt, kísérői pedig Horváthné Szabó Szilvia és Hárskúti Gyöngyvér. A résztvevők egy 5 km-es útvonalat jártak be. Végre szép, napos időben sétálhattak a hegyekben. A túra második felében volt lehetőségük a gyerekeknek Normafán egy szuper színvonalas játszótéren játszani. Mindenki igazán jól érezte magát és kellemesen elfáradva érkezett haza.

A túráról készült fényképeket itt lehet megnézni.

Országos kompetencia mérés eredménye 2017

Mérési terület Évfolyam

Szent Korona
Általános Iskola

Országos Átlag
Matematika 6. 1530 1487
8. 1703 1612
Szövegértés 6. 1570 1503
8. 1658 1571

Labdarúgó osztály

A 2017/2018. tanévtől kezdődően iskolánk a REAC Sportiskola Sportegyesülettel együttműködve az első évfolyamon elindította labdarúgó osztályát, melyet reményeink szerint a további években újabb osztályok követnek majd.

A Szent Korona Általános Iskola labdarúgó osztályának tanulói a november 9-i délelőtti edzésen megkapták az új REAC Sportiskolás pólókat! Heti 2 alkalommal van labdarúgó edzésük a fiataloknak, délelőtti tanórában, testnevelés óra keretén belül. Az edzéseket Illés Károly szakmai igazgató tartja, aki elmondta, hogy hosszútávon szeretne a klub együttműködni a XV.kerület egyik legerősebb, legpatinásabb általános iskolájával.

" A feltételek teljes mértékben adottak, hiszen egy 20x40 méteres palánkos műfüves pálya is található az iskolában. Jövőre is indítunk a Szent Koronában labdarúgó osztályt, ahova szívesen várjuk a labdarúgást kedvelő fiatalokat. A gyerekekkel a Bozsik Intézményi versenyrendszerében indulunk, valamint több kisebb-nagyobb tornára is visszük őket. Természetesen a legügyesebbek, legkitartóbbak a délelőtti edzések mellett a REAC Sportiskola korosztályos csapatának edzéseit látogatják délutánonként."

Zene Világnapja

2017. október 2.

A Zene Világnapja alkalmából iskolánkat meglátogatta a

Hubay Jenő Zeneiskola klarinét-szaxofon együttese.

Rendhagyó ének-zene órán hangversenyt adtak a könyvtárteremben 5. és 8. osztályos tanulóinknak.
Ez a program már évek óta hagyomány iskolánkban.

Köszönjük a Zeneiskola tanárainak ezt a kedves programot, mellyel emlékezetessé tették a zenei világnapot.

 Az eseményen készült fotók itt megnézhetők.

Megemlékezés az aradi vértanúkról

Iskolánkban minden év október 6-án megemlékezünk az aradi vértanúkról. Így történt ez ebben a tanévben is, melynek eretében egy iskolarádiós műsorral emlékeztünk a kivégzett hősökre. A színvonalas műsort a 4.b és az 5.a osztály tanulói adták elő.

A műsort összeállította és betanította: Takácsné Fehér Katalin, Dr. Víghné Veres Dóra tanárnők

Sok éves hagyomány az is, hogy minden kerületi iskola egy-egy aradi vértanúról elnevezett utcában található emléktáblát koszorúz meg. Idén a 2.b osztály tanulói koszorúztak Damjanich János emléktáblájánál.

Az emléktáblánál történt koszorúzás fotói itt elérhetők. 

Búcsú

Marton István
1953 - 2017

Fájdalommal és sajnálattal tájékoztatjuk egykori tanítványainkat, hogy iskolánk korábbi tanára
Marton István
2017. október 15-én, méltósággal viselt, hosszan tartó betegség után 64 éves korában elhunyt.

Marton István 1983-tól 20 éven keresztül dolgozott iskolánkban fizika-technika szakos tanárként.
Embersége, kedvessége, magával ragadó egyéni humora kedvelt tagjává tette közösségünknek,
mind a kollégák, mind a gyermekek körében.
Sajnos korán kialakult betegsége megakadályozta a további tanításban,
de amíg állapota engedte, gyakran meglátogatott minket.

Emlékét megőrizzük.

DÖK Őszi túra

Az iskola Diákönkormányzata idén ósszel is megszervezte a hagyományos "Őszi túrát", melyre 2017. november 17-én került sor. A túrázók a Budai-hegységben jártak. A zord őszi idő ellenére 39 gyermek ( 4 - 8. osztályig minden évfolyamból voltak) gondolta úgy, hogy szívesen jön velünk kirándulni. Normafától egészen az Anna-rétig jutottunk. Ott az eső közbeszólt. Így hát felültünk a Gyermekvasútra és Hűvösvölgyig vonatoztunk. Anna-réten hiperszuper játszóteret találtunk. A rókavadászat sem maradt el. A Hűvösvölgyi végállomáson bújtak el a rókák.

Tavasszal napos időben indulunk újból!!!

A kirándulás fényképei itt megnézhetők.

Karácsonyi hangverseny

A Szent Korona Általános Iskola 2017. december 20-án 17.00 órai kezdettel rendezte meg hagymányos karácsonyi hangversenyét az iskola tornatermében. A közel két órás színvonalas műsorban az intézmény 170 tanulója vett részt különböző produkciókkal. A szép számú közönség a karácsonyi jelenetek mellett szavalatokat, egyéni és csoportos zenés produkciókban is gyönyörködhetett a műsor folyamán. Felléptek az idegen nyelvű csoportok is egy-egy német illetve angol nyelven előadott jelenettel. A műsor meglepetése pedig a tanári kórus bemutatkozása volt.