Jelenlegi hely

2017/2018 tanév

 

Labdarúgó osztály

A 2017/2018. tanévtől kezdődően iskolánk a REAC Sportiskola Sportegyesülettel együttműködve az első évfolyamon elindította labdarúgó osztályát, melyet reményeink szerint a további években újabb osztályok követnek majd.

A Szent Korona Általános Iskola labdarúgó osztályának tanulói a november 9-i délelőtti edzésen megkapták az új REAC Sportiskolás pólókat! Heti 2 alkalommal van labdarúgó edzésük a fiataloknak, délelőtti tanórában, testnevelés óra keretén belül. Az edzéseket Illés Károly szakmai igazgató tartja, aki elmondta, hogy hosszútávon szeretne a klub együttműködni a XV.kerület egyik legerősebb, legpatinásabb általános iskolájával.

" A feltételek teljes mértékben adottak, hiszen egy 20x40 méteres palánkos műfüves pálya is található az iskolában. Jövőre is indítunk a Szent Koronában labdarúgó osztályt, ahova szívesen várjuk a labdarúgást kedvelő fiatalokat. A gyerekekkel a Bozsik Intézményi versenyrendszerében indulunk, valamint több kisebb-nagyobb tornára is visszük őket. Természetesen a legügyesebbek, legkitartóbbak a délelőtti edzések mellett a REAC Sportiskola korosztályos csapatának edzéseit látogatják délutánonként."

Zene Világnapja

2017. október 2.

A Zene Világnapja alkalmából iskolánkat meglátogatta a

Hubay Jenő Zeneiskola klarinét-szaxofon együttese.

Rendhagyó ének-zene órán hangversenyt adtak a könyvtárteremben 5. és 8. osztályos tanulóinknak.
Ez a program már évek óta hagyomány iskolánkban.

Köszönjük a Zeneiskola tanárainak ezt a kedves programot, mellyel emlékezetessé tették a zenei világnapot.

 Az eseményen készült fotók itt megnézhetők.

Megemlékezés az aradi vértanúkról

Iskolánkban minden év október 6-án megemlékezünk az aradi vértanúkról. Így történt ez ebben a tanévben is, melynek eretében egy iskolarádiós műsorral emlékeztünk a kivégzett hősökre. A színvonalas műsort a 4.b és az 5.a osztály tanulói adták elő.

A műsort összeállította és betanította: Takácsné Fehér Katalin, Dr. Víghné Veres Dóra tanárnők

Sok éves hagyomány az is, hogy minden kerületi iskola egy-egy aradi vértanúról elnevezett utcában található emléktáblát koszorúz meg. Idén a 2.b osztály tanulói koszorúztak Damjanich János emléktáblájánál.

Az emléktáblánál történt koszorúzás fotói itt elérhetők. 

Búcsú

Marton István
1953 - 2017

Fájdalommal és sajnálattal tájékoztatjuk egykori tanítványainkat, hogy iskolánk korábbi tanára
Marton István
2017. október 15-én, méltósággal viselt, hosszan tartó betegség után 64 éves korában elhunyt.

Marton István 1983-tól 20 éven keresztül dolgozott iskolánkban fizika-technika szakos tanárként.
Embersége, kedvessége, magával ragadó egyéni humora kedvelt tagjává tette közösségünknek,
mind a kollégák, mind a gyermekek körében.
Sajnos korán kialakult betegsége megakadályozta a további tanításban,
de amíg állapota engedte, gyakran meglátogatott minket.

Emlékét megőrizzük.

DÖK Őszi túra

Az iskola Diákönkormányzata idén ósszel is megszervezte a hagyományos "Őszi túrát", melyre 2017. november 17-én került sor. A túrázók a Budai-hegységben jártak. A zord őszi idő ellenére 39 gyermek ( 4 - 8. osztályig minden évfolyamból voltak) gondolta úgy, hogy szívesen jön velünk kirándulni. Normafától egészen az Anna-rétig jutottunk. Ott az eső közbeszólt. Így hát felültünk a Gyermekvasútra és Hűvösvölgyig vonatoztunk. Anna-réten hiperszuper játszóteret találtunk. A rókavadászat sem maradt el. A Hűvösvölgyi végállomáson bújtak el a rókák.

Tavasszal napos időben indulunk újból!!!

A kirándulás fényképei itt megnézhetők.

Karácsonyi hangverseny

A Szent Korona Általános Iskola 2017. december 20-án 17.00 órai kezdettel rendezte meg hagymányos karácsonyi hangversenyét az iskola tornatermében. A közel két órás színvonalas műsorban az intézmény 170 tanulója vett részt különböző produkciókkal. A szép számú közönség a karácsonyi jelenetek mellett szavalatokat, egyéni és csoportos zenés produkciókban is gyönyörködhetett a műsor folyamán. Felléptek az idegen nyelvű csoportok is egy-egy német illetve angol nyelven előadott jelenettel. A műsor meglepetése pedig a tanári kórus bemutatkozása volt.