Jelenlegi hely

2020/2021 tanév

HAGYOMÁNY – HŰSÉG – KORONA

110 éves a Szent Korona Általános Iskola

A jubileumi évet egy kerületi általános iskoláknak meghirdetett verseny sorozattal kezdtük. Az iskola Alapítványa erre a célra pályázott az Önkormányzatnál és el is nyerte a kért összeget. Felhívásunkra végül is 6 csapat nevezett a különleges járványügyi helyzet ellenére. Első feladatként a korona makettjét kellett elkészítenitetszőleges anagból és technikával. Káprázatos megoldások születtek.

Második fordulóban egy kis videót kellett készíteni egy, a korona történetéhez kapcsolódó érdekes jelenet előadásáról. A versenyzők tanúbizonyságot tettek arról, hogy filmes „technikában” és színjátszásban is nagyon jók. Ekkor jött volna az első jutalom, egy látogatás Hajdu László országgyűlési és Legárd Krisztián önkormányzati képviselő vezetésével. Sajnos ezt a korlátozó rendelkezések miatt el kellett halasztanunk.

Február 12-én rendeztük az izgalmas döntőt. Ezt sajnos most is csak online formában tehettük. A szoros versenyt a Kolozsvár Általános Iskola csapata nyerte. Másodikok a Szent Korona 8. osztályos versenyzői lettek. A harmadik, negyedik helyen a Hartyán Általános Iskola csapatai végeztek. A Szent Korona 6. osztályos csapata különdíjat kapott. Az oklevelek, jutalmak kiosztásra kerültek, de a Fődíjra, a buszos esztergomi kirándulásra még várni kell, míg feloldják a korlátozásokat.

Gratulálok a versenyzőknek és a kiváló munkát végző felkészítő tanároknak.

Köszönettel:

Ágotai Ferenc

 Ízelítő az elkészült pályamunkákból

    
Szent Korona Általános Iskola
6.a csapat                                7.b csapat