Jelenlegi hely

2015 - 2016 tanév II.

 

Jutalomkirándulás

2016. június 3-án iskolánk 21 tanuló jutalomkiránduláson vehetettt részt. Immár 4. alkalommal valósult meg a tantestület javaslata  és az alapítvány valamint a DSE anyagi támogatásával az adott tanévben  legjobb teljesítményt nyújtó 5-8. osztályos tanulók jutalomkirándulása. Most a Tisza-tavi Ökocentrumban jártunk, ahol megismerhettük a 123 km2 védett terület kialakulását, élővilágát. Először a kölönböző kiállítótermekben ismerkedtünk a Tisza-tó élőlényeivel, majd kisebb és nagyobb akváriumokban is megnézhettük a terület jellegzetes élővilágának mintapéldányait. 
Ezt követően egy3D-s mozi tovább bővítette ismereteinket és kápráztatott el képi világával. Majd eztután egy közel egy órás hajókiránduláson a valóságban is megtapasztalhattuk a Tisza-tó csodás világát, az érintetlen természeti környezetet és a lenyűgöző vadvízi világ madár és növénycsodáit.
Utána és közben volt játék, állatetetés és símogtás, valamint barangolás a területen szabadon bemutatott élőlények között. Kora délután egy kellemes és finom ebéddel folytattuk a napot Mezőkövesden, majd a kirándulásban megfáradt végtagjainkat Zsóryfürdőn lazítottuk ki, ahol a közben kissé elromló időjárás sem tudta kedvünket szegni.
Egy kellemes és élményekkel teli nap végén este hét órára érkeztünk vissza az iskolához. A kirándulásról készült fényképes beszámoló itt tekinthető meg.

 


A Tisza-tó csodás világa

 

  Segítség az informatika oktatáshoz

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Harley Tulajdonosok Egyesületének azt a 16 darab HP monitort, amellyel iskolánk alapítványát, a Korona Oktatási Alapítványt támogatta. A monitorokat Dr. Miholek István, az egyesület elnöke adta át.


Dr. Miholek Istvántól átveszi a monitorokat Gressó Tiborné igazgatónő

Szilas Néptáncegyüttes

2016. június 13-án délelőtt  a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes látogatott el iskolánkba, hogy betekintést nyújtson az 1-2. évfolyamos gyerekek számára a néptánc hagyományaiba, a különböző tájegységek öltözködési szokásaiba és népviseletébe. A nagysikerű programon a hangeszerek és az együttes által előadott néptáncok mellet - a gyerekeket is bevonva a programba -, közös éneklés, táncolás is volt. A remek hangulatot és a nagy érdeklődést az alábbi fényképek is bizonyítják. Fotók itt

Recski kirándulás

2015. október 21-én az iskola két nyolcadik osztálya számára kirándulást szerveztünk Recskre, mely az 1956. október 23-i megemlékezésekhez kapcsolódott. A recski egykori munkatábor máig megmaradt valósága kézzel fogható élménnyé tette a gyerekek számára azt, amiről eddig történelem órákon tanultak. A tábor megtekintése után meglátogattuk a Parádon lévő "Kocsimúzeumot", majd egy rövid kirándulással zártuk a napot Sástón.

A kirándulás anyagi hátterét a Korona Oktatási Alapítvány biztosította a XV. kerületi Önkormányzattól pályázaton nyert összegből. A megemlékező kirándulásról készült fényképek alább megtekinthetők.

A kiráduláson kísérő tanérként rész vett: Bencz Lajosné, Gressó Tiborné, Kaszibáné Csapó Csilla, Szabó Imre
    

EmlékoszlopEmléktablóFilmvetítés közbenMagyarázatra figyelveMagyarázatra figyelveAz egykori barakkokA barakkok belűlrőlFaludy György recski búcsúverseCsoportképCsoportkép 2.Igatgatói magyarázatSástó parton