Jelenlegi hely

Jutalomkirándulás

Jutalomkirándulás

Iskolánk tanulói közül osztályonként 3 fő 2021. június 10-én jutalomkiránduláson vehetett részt Zebegényben. A csoport létszáma végül 40 fő volt, valamint három kísérő tanár. Zebegényben megtekintettük a Kós Károly és Jánszky Béla által tervezett római katolikus templomot. Itt rövid előadást hallgathattunk meg a templom építési és díszítési munkálataival kapcsolatosan.
Ezután a Kálvária-domb alján található Sziklakápolnához vezetett az utunk, majd a domb tetejére felkapaszkodva megnéztük a trianoni emlékművet és az Országzászlót. A gyerekek még a kétszintes kilátótornyot is megmászták, hogy minél szebb panorámában gyönyörködhessenek. Kis pihenő és erőgyűjtés után indultunk a Hajózási Múzeum és a Szőnyi István emlékház megtekintésére. Két csoportra váltunk, miután a múzeumok befogadó képessége csak 20 fő egyidejű jelenlétét tette lehetővé. Váltották egymást a csoportok és mindenki megnézhette Szőnyi István műveit, életének és alkotóhelyének fő színterét. A Hajózási Múzeumban nemcsak megnézhettük a rendkívül érdekes és különleges tárgyak sokaságát, de nagyon érdekes magyarázatokat  és információkat is kaptunk a múzem tulajdonosától, akinek édesapja hozta létre ezt a magánmúzeumot.
A programok végeztével lesétáltunk a Duna partra, ahol rövid szabad programra és fagylaltozásra nyílt lehetőség. Végül a hazautazás előtt még egy kis játszótéri kikapcsolódás is belefért az időnkbe. Mindannyian élményekkel és új ismeretekkel felvértezve tértünk haza. Egy jó hangulatú és élménydús napot tölthettünk együtt.

 

 /További fotók megtekinthetők a Galériában./