Szent Korona Általános Iskola

2017-2018 tanév

Archívum · 2017-2018 tanév

júniusi programok
06.01 09:00 - 16:00
CSALÁDI NAP
06.04.
NEMZETI ÖSSZATARTOZÁS NAPJA
06.10. kedd
ARANYBUSZ JUTALOMKIRÁNDULÁS, Hollókő, Garáb
06.17. hétfő
Ki miben tudós?
06.18. kedd
OSZTÁLYKIRÁNDULÁSOK
06.19. szerda 1-2. óra
Alsó sportnap
06.19. szerda 3-4. óra
Felső sportnap
06.19. szerda 13:30-15:30.
Bolhapiac
06.20. csütörtök 12:30-ig
HAGYOMÁNYŐRZŐ NAP
06.21. péntek 09:00
BOLONDBALLAGÁS
06.21. péntek 18.00
BALLAGÁS
06.24. hétfő 09:00
Osztályozó értekezlet
06.24-25. hétfő-kedd
Osztályozó vizsgák
06.27. csütörtök 17:00
TANÉVZÁRÓ ÜNNEPÉLY
06.28. péntek 09:00
Tanévzáró értekezlet
06.24-28. 06:30-18:00
ISKOLAI ÜGYELET
Hírlevél
Egyéb
Fenntartó

Észak-Pesti Tankerületi Központ
1165 Budapest Jókai u. 6.
T.: +36 1 795 81 81
eszakpest@kk.gov.hu
Ig.: Kovács Katalin

VEKOP pályázat
VEKOP pályázat

2017-2018 tanév

B ú c s ú z u n k...

A Szent Korona Általános Iskola nyolcadikos osztályainak ballagására és tanévzáró ünnepélyére 

2018. június 15. 17.00

órakor került sor.

DÖK Tavaszi túra

Az iskola Diákönkormányzata idén tavasszal is megrendezte az immár hagyományos „Tavaszi túrát”, melyre 2018. május 4-én került sor. A túrázók a Budai-hegységben a Normafa  – János-hegy útvonalon kirándultak 31 fő részvételével. A túravezető Hadadi Zoltánné Sárkány Viktória volt, kísérői pedig Horváthné Szabó Szilvia és Hárskúti Gyöngyvér. A résztvevők egy 5 km-es útvonalat jártak be. Végre szép, napos időben sétálhattak a hegyekben. A túra második felében volt lehetőségük a gyerekeknek Normafán egy szuper színvonalas játszótéren játszani. Mindenki igazán jól érezte magát és kellemesen elfáradva érkezett haza.

A túráról készült fényképeket itt lehet megnézni.

Országos kompetencia mérés eredménye 2017

Mérési terület Évfolyam Szent Korona
Általános Iskola
Országos Átlag
Matematika 6. 1530 1487
8. 1703 1612
Szövegértés 6. 1570 1503
8. 1658 1571

Labdarúgó osztály

A 2017/2018. tanévtől kezdődően iskolánk a REAC Sportiskola Sportegyesülettel együttműködve az első évfolyamon elindította labdarúgó osztályát, melyet reményeink szerint a további években újabb osztályok követnek majd.

A Szent Korona Általános Iskola labdarúgó osztályának tanulói a november 9-i délelőtti edzésen megkapták az új REAC Sportiskolás pólókat! Heti 2 alkalommal van labdarúgó edzésük a fiataloknak, délelőtti tanórában, testnevelés óra keretén belül. Az edzéseket Illés Károly szakmai igazgató tartja, aki elmondta, hogy hosszútávon szeretne a klub együttműködni a XV.kerület egyik legerősebb, legpatinásabb általános iskolájával.

” A feltételek teljes mértékben adottak, hiszen egy 20×40 méteres palánkos műfüves pálya is található az iskolában. Jövőre is indítunk a Szent Koronában labdarúgó osztályt, ahova szívesen várjuk a labdarúgást kedvelő fiatalokat. A gyerekekkel a Bozsik Intézményi versenyrendszerében indulunk, valamint több kisebb-nagyobb tornára is visszük őket. Természetesen a legügyesebbek, legkitartóbbak a délelőtti edzések mellett a REAC Sportiskola korosztályos csapatának edzéseit látogatják délutánonként.”

Zene Világnapja

2017. október 2.

A Zene Világnapja alkalmából iskolánkat meglátogatta a

Hubay Jenő Zeneiskola klarinét-szaxofon együttese.

Rendhagyó ének-zene órán hangversenyt adtak a könyvtárteremben 5. és 8. osztályos tanulóinknak.
Ez a program már évek óta hagyomány iskolánkban.

Köszönjük a Zeneiskola tanárainak ezt a kedves programot, mellyel emlékezetessé tették a zenei világnapot.

 Az eseményen készült fotók itt megnézhetők.

Megemlékezés az aradi vértanúkról

Iskolánkban minden év október 6-án megemlékezünk az aradi vértanúkról. Így történt ez ebben a tanévben is, melynek eretében egy iskolarádiós műsorral emlékeztünk a kivégzett hősökre. A színvonalas műsort a 4.b és az 5.a osztály tanulói adták elő.

A műsort összeállította és betanította: Takácsné Fehér Katalin, Dr. Víghné Veres Dóra tanárnők

Sok éves hagyomány az is, hogy minden kerületi iskola egy-egy aradi vértanúról elnevezett utcában található emléktáblát koszorúz meg. Idén a 2.b osztály tanulói koszorúztak Damjanich János emléktáblájánál.

Az emléktáblánál történt koszorúzás fotói itt elérhetők. 

Búcsú

Marton István
1953 – 2017

Fájdalommal és sajnálattal tájékoztatjuk egykori tanítványainkat, hogy iskolánk korábbi tanára
Marton István
2017. október 15-én, méltósággal viselt, hosszan tartó betegség után 64 éves korában elhunyt.

Marton István 1983-tól 20 éven keresztül dolgozott iskolánkban fizika-technika szakos tanárként.
Embersége, kedvessége, magával ragadó egyéni humora kedvelt tagjává tette közösségünknek,
mind a kollégák, mind a gyermekek körében.
Sajnos korán kialakult betegsége megakadályozta a további tanításban,
de amíg állapota engedte, gyakran meglátogatott minket.

Emlékét megőrizzük.

DÖK Őszi túra

Az iskola Diákönkormányzata idén ósszel is megszervezte a hagyományos „Őszi túrát”, melyre 2017. november 17-én került sor. A túrázók a Budai-hegységben jártak. A zord őszi idő ellenére 39 gyermek ( 4 – 8. osztályig minden évfolyamból voltak) gondolta úgy, hogy szívesen jön velünk kirándulni. Normafától egészen az Anna-rétig jutottunk. Ott az eső közbeszólt. Így hát felültünk a Gyermekvasútra és Hűvösvölgyig vonatoztunk. Anna-réten hiperszuper játszóteret találtunk. A rókavadászat sem maradt el. A Hűvösvölgyi végállomáson bújtak el a rókák.

Tavasszal napos időben indulunk újból!!!

A kirándulás fényképei itt megnézhetők.

Karácsonyi hangverseny

A Szent Korona Általános Iskola 2017. december 20-án 17.00 órai kezdettel rendezte meg hagymányos karácsonyi hangversenyét az iskola tornatermében. A közel két órás színvonalas műsorban az intézmény 170 tanulója vett részt különböző produkciókkal. A szép számú közönség a karácsonyi jelenetek mellett szavalatokat, egyéni és csoportos zenés produkciókban is gyönyörködhetett a műsor folyamán. Felléptek az idegen nyelvű csoportok is egy-egy német illetve angol nyelven előadott jelenettel. A műsor meglepetése pedig a tanári kórus bemutatkozása volt.

A hangversenyen készült fényképek itt láthatók.

Foci a tanórán

Korona Általános Iskola és a REAC Sportiskola az idei tanévben labdarúgó osztályt indított. Az általános iskolás korosztály ugyanis jó ideje csak tanórán kívül tudott focizni.

– Mindig kerestük annak a lehetőségét, hogyan tudjuk színesíteni az iskolai repertoárunkat –
mondta Gressó Tiborné, a rákospalotai iskolaigazgatónője.

– A sportiskolával már korábban is kapcsolatban álltunk, az ottani edzők a diáksportkörünkön foglalkoztaka gyerekeinkkel. Láttuk, hogy a foglalkozások népszerűek a
gyerekek körében, felvetettük a szorosabb együttműködés lehetőségét. Az iskola megkeresésére a sportiskola vezetése is azonnal igent mondott. Ezzel ugyanis hiányt tudtak pótolni.

– Már jó ideje szoros kapcsolatban vagyunk a Kovács Pál Baptista Gimnáziummal, ahova sok sportiskolás növendékünk jár – mondta Illés Károly utánpótlás-vezető. Nemrég pedig elindítottuk az óvodai Bozsik-programunkat is, amely révén 13 kerületi óvodával kerültünk munkakapcsolatba.

A Szent Korona Általános Iskolával kötött együttműködéssel az óvodától egészen az érettségiig taníthatjuk már labdarúgásra a kerületi gyerekeket.
Futsallal már egy ideje jelen vagyunk a Kossuthban, de most végre a nagypályás futball is létjogosultságot nyert az iskolában. A fociosztály lényege, hogy a gyerekek a heti öt testnevelésórájukból kettőt, szakedző vezetésével, a foci alapjainak elsajátítására fordítják.
A képzés egyelőre csak az egyik elsős osztály diákjait – többségében fiúkat, de van már egy lány növendék is – érinti, ám mind az iskola, mind pedig a sportiskola szeretné ezt az együttműködést felmenő rendszerben a többi évfolyamra is kiterjeszteni.

 A hír az „Életképek” című újságban 2017. december 14-én megjelent cikk átvétele.

Ovifoci

2017. november 14-én a Szent Korona Általános Iskolában megrendeztük az első REAC-Sportiskola által szervezett Bozsik-intézményes programot az óvodás korcsoport számára, melyen 9 óvoda vett részt.
Ezúton is köszönjük a Szent Korona Általános Iskola igazgatónőjének, Gressó Ildikónak, valamint Kissné Zachar Piroska, Végváriné Kékhegyi Erika, illetve Neboda Katalin óvodavezetőknek, hogy segítettek létrehozni ezt a rendezvényt.
A 9 óvodából több, mint 50 gyerek vett részt, köztük sok REAC Sportiskolás játékos is. A tornára kilátogatott egyesületünk néhány edzője is. Az eseményre való utazásról, valamint ajándékokról Sági Ferenc, a REAC-SISE elnöke gondoskodott. Köszönjük közreműködését! A torna főszervezője Laky Andrea volt, a REAC-SISE kiskorosztályokkal foglalkozó edzője, ő értékelte néhány mondatban az eseményt:

„A torna nagyon jó hangulatú volt, sok ügyes gyerekkel találkoztunk. Nekünk az okoz örömet, amikor látjuk mennyire élvezik a játékot a lurkók. Számomra külön öröm hogy a tornán több kislány is részt vett. Az idén még egy ilyen ovis programot rendezünk és tavasszal is két forduló lesz, reméljük még több gyerekkel de ugyan ilyen jó hangulatban.”