Szent Korona Általános Iskola

Bemutatkozás

májusi programok
05.01
MUNKA ÜNNEPE
05.06. 14.00
Nevelőtestületi értekezlet
05.06. 12:00 - 16:00
Budapesti buszos városnézés angol nyelven
05.07-08.
Alsósoknak a Szent István Filharmonikusok koncertje a Hubay iskolában
05.08. 17:00
Alsós szülői értekezletek
05.09.
Felsős szülői értekezletek
05.13. 14:00
Nevelőtestületi értekezlet
05.14.
OSZTÁLYFÉNYKÉPEZÉS
05.15. 17:00
Leendő elsős szülői értekezlet
05.20.
PÜNKÖSD – SZÜNET
05.27. 14:00
Nevelőtestületi értekezlet
Hírlevél
Egyéb
Fenntartó

Észak-Pesti Tankerületi Központ
1165 Budapest Jókai u. 6.
T.: +36 1 795 81 81
eszakpest@kk.gov.hu
Ig.: Kovács Katalin

VEKOP pályázat
VEKOP pályázat

A Szent Korona Általános Iskola a XV. kerület legrégebben működő általános iskolája. Az intézmény az 1910/11-es tanévben nyitotta meg kapuit, s hosszú éveken át Lenin úti iskola néven volt ismert.

Az iskolában jelenleg 354 tanuló tölti napjainak nagy részét.

Pedagógiai programunk alapgondolata: „Szerezd meg a tudást, alázattal műveld és élj kulturáltan! ”

A tudás megszerzésében egyaránt fontosnak tartjuk mind a differenciált képességfejlesztést, mind a tehetséggondozást. Emellett kiemelt szerepet szánunk az egészséges életmódnak és környezeti nevelésnek. Mindehhez jó alapot adnak a megfelelő személyi és tárgyi feltételeink.

Alsó tagozaton az alapkészségek fejlesztését tartjuk a legfontosabbnak. A tanítók munkáját logopédus és fejlesztő pedagógus segíti, hogy a beszédhibákkal és tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek is felzárkózhassanak. 2. osztálytól játékos nyelvi előkészítőt tartunk angol és német nyelvből, amellyel a 3. osztálytól kezdődő emelt színtű idegen nyelvi oktatást alapozzuk meg. Tehetséges tanulóink számára szakköri foglalkozások keretében tesszük legetővé az előrehaladást.

Az oktató-nevelő munka sikeréhez a napközi is hozzájárul, amely nyugodt körülményeket és szakszerű segítséget nyújt a tanórákra való felkészüléshez. Az aktív pihenést szolgálja iskolánk hatalmas udvara. A füves részt köztéri játékok felszerelésével játszóudvarrá alakítottuk. Iskolánkban a tanulmányi munka mellett kiemelkedő sportélet folyik, amelyet a KORONA DSE biztosít. Délután kosárlabda, atlétika, labdarúgás, röplabda, karate, aerobik és a kondicionáló terem foglalkozásai közül választhatnak tanulóink.

Intézményünkben közösségformáló erővel bír hagyományaink ápolása. A legjelentősebbek ezek közül az 1. és 5. osztályosok iskolássá, illetve felsőssé avatása, a Mikulás party, a Karácsonyi hangverseny, a farsangi bál, az iskolai Ki Mit Tud? valamint a többnapos „KORONA NAPOK” rendezvénysorozat. Gyermeknap táján kerül sor a KORONA Családi Sport- és Gyermeknapra, ahol a gyermekek szüleikkel és tanítóikkal, tanáraikkal együtt egész nap sportolhatnak, szórakozhatnak.

A szabadidő kulturált eltöltésének széles skáláját biztosítjuk a tanév során és a szünetekben is: múzeum- és színházlátogatások, kirándulások, nyári táborok, sítábor, erdei iskola. Mindezek lehetővé teszik tanulóink számára a tartalmas kikapcsolódást és pihenést.

Munkánk eredményét bizonyítják a kerületi, fővárosi, sőt országos tanulmányi és sportversenyekben évek óta elért előkelő helyezések. Iskolánk tantestülete 2001-ben a „Pro Palota” elismerésben, 2003-ban pedig a „Pro Scholis Urbis” díjban részesült.

A 2015/16-os tanévben két első osztályban iskolánk alapítványának segítségével sikerült elindítani a sakk-alapú képességfejlesztő oktatást. Ezt a következő tanévekben is szeretnénk megvalósítani!